Stránky

středa 4. prosince 2013

Renovace

Na obrázcích níže je zachycena renovace malé místnosti.

Stav před tím:
Plíseň na stěnách se dlouhodobě nevede odstranit. Velký kus rohu v místě kde je šikmo zkosený strop byl ulomený a odpadlý (nebylo vyfoceno). Majitelům se nepovedlo roh opravit (problém s odpadáním sádry). Na stěnách je asi 15 vrstev starých barev.


 Nahoře: před zahájením škrabání (roh je opraven)



 Nahoře: dokončené opravy rohu a tmelení.


Práce:
1) odstranění starých maleb
2) tmelení a oprava rohu
3) sanace stěn
4) protiplísňová penetrace
5) dva základní nátěry
6) malba disperzní barvou

Náklady:
Cenu na materiál si přesně nevybavuji, ale bylo to okolo tisíc korun v té době, možná více (max. 1500).

Stav potom:








Prosím omluvte sníženou kvalitu fotek, v interiéru není dost světla. Jsem si vědom, že fotky nedokážou zprostředkovat onu bezprostřední věruhodnost, jako je tomu po vstupu do místnosti. Celkový výsledek totiž na všechny působil ohromujícím dojmem a ve všech zanechal pocit tepla rozprostírajícího se v duši: pocit veselí, optimismu a chuť do života.

Závěrem

Renovace proběhla s ohledem na finanční možnosti majitele výborně. Pro dekorativní malby je ideální používat akrylátové barvy, zde jsme ovšem jako základní nátěr použili standardní primalex, čímž se výsledek zlevnil, ovšem také se ztížilo samotné provedení. Po nanesení barvy totiž již není možné provádět opravy. Plnohodnotná dekorativní malba by vyžadovala speciální izolaci proti nasákavému podkladu a případně horní vrstvu pokrýt lazurou pro získání lesku. Tím by ovšem výdaje podstatně vzrostly.

kontakt na mě:  tvorba.webu.havirov.karvina zavináč gmail tečka com

Žádné komentáře:

Okomentovat